Anonüümseks jäänud ametnik ütles, et USA kaalub Iraagi teemal oma pikaajalise vastase poole pöördumist, vahendab Reuters.

Ajaleht Wall Street Journal teatas pühapäeval, et Washington valmistab ette läbirääkimiste alustamist Iraaniga võimaluste üle mitmeid linnu hõivanud mässuliste tagasilöömiseks.

Wall Street Journal väitis mitmele ametnikule viidates, et dialoog peaks algama sel nädalal.

USA ametnike sõnul pole kindel, milliseid diplomaatilisi kanaleid president Barack Obama administratsioon võiks kasutada. Üks võimalusi on tõstatada teema Viinis, kus USA ja Iraani kõrged ametnikud kohtuvad esmaspäeval koos teiste riikide esindajatega, et pidada läbirääkimisi Iraani tuumavõimekuste piiramise üle.

USA riigidepartemang teatas pühapäeval, et sel nädalal lendab Viini USA diplomaat number kaks, aseriigisekretär Bill Burns.

USA senaator Lindsey Graham ütles pühapäeval, et Washington vajab Iraani osalust, et vältida Iraagi valitsuse kokkuvarisemist, ning peab alustama Teheraniga läbirääkimisi. Grahami sõnul on see mõte „ebaatraktiivne“ ning ta võrdles seda koostööga Nõukogude Liiduga Adolf Hitleri vastu.