"Oleme valmis ka tegema täiendavaid investeeringuid, et NATO liitlased saaks lihtsamalt Eestisse paikneda," ütles Terras. "Ukraina sündmustele vaadates peame taas kinnitama, et vajame Eestisse ja kogu piirkonda tugevat heidutust ja liitlaste tuge."

Kindral Dempsey kinnitas, et USA seisab veendunult Eesti kõrval. Terras ja Dempsey arutasid kahepoolse kaitsekoostöö edasise tihendamise võimalusi, sealhulgas kaitsehangete vallas. Kindral Dempsey lubas omalt poolt kaasa aidata Eesti kaitseks vajalike võimete kiirel arendamisel.
Kindral Dempsey ja kindralmajor Terras käsitlesid kohtumisel ka NATO edasise arengu küsimusi uue julgeolekuolukorra valguses.

Kindralmajor Terras on Ameerika Ühendriikide ametlikul visiidil 9-13. juunini. Nädala esimesel poolel külastas kaitseväe juhataja üht USA suurimat sõjaväeosa Fort Hoodi Texases ning arutas 1. ratsaväediviisi esindajatega eesootavaid koostööõppusi. Samuti kohtus kindralmajor Terras Norfolkis NATO arendusväejuhatuse ülema kindral Jean-Paul Palomerosega. Kaitseväe juhataja saabub Eestisse tagasi homme.