„Peaminister Jatsenjuk andis kõige värskemat informatsiooni, mis Ukrainal (pantvangistatud OSCE vaatlejate kohta - toim) on ja kinnitas, et nad teevad kõik selleks, et olukord lahendada,“ ütles Rõivas Delfile.

„Loomulikult jälgime me seda teemat suure tähelepanuga. See on Eesti jaoks oluline, sest ka Eesti kodanik on otseselt osa sellest pantvangikriisist,“ lisas ta.

Rõivase sõnul rääkis Jantsenjuk olukorras päris detailselt, kuid rõhutas, et ta ei taha ühegi täpsema asjaolu avalikustamisega kogu protsessile võimalikku kahju tekitada. „Meil oli väga avameelne ja vahetu vestlus Jatsenjukiga ning ta rääkis üsna detailselt mida Ukraina teab ja mida teha kavatseb,“ kinnitas ta.

Rõivase hinnangul oli Jantsenjuk OSCE vaatlejate vabastamise küsimuses üsna optimistlikult meelestataud ning usub, et nende vabastamine on võimalik.

Tuleb märkida, et peaminister Rõivas viitas intervjuus kadunud OSCE vaatlejatele kui pantvangidele, kuid ei pidanud võimalikuks täpsustada, kas nende vabastamise tingimusena on ka mingisugune nõue esitatud.

OSCE neljaliikmeline vaatlejate rühm, kuhu kuulus ka Eesti kodanik, kadus Donetski oblasti idaosas Luganski oblasti piiri lähedal 26. mail ehk ligi kaks nädalat tagasi. Lisaks Eesti kodanikule kuulub rühma ka üks Türgi, Šveitsi ja Taani kodanik.