„Erakondade rahastamise järelvalve komisjon (ERJK) esitas ettekirjutused Keskerakonna liikmetele, kes kasutasid linna raha enese reklaamimise tarbeks,“ ütles Kübar. „Linnale ei ole esitatud ühtegi süüdistust ega ettekirjutust. Kui kellelgi on alust pöörduda komisjoni töö suhtes halduskohtusse, peab selleks olema MTÜ Eesti Keskerakond või eraisikud, keda raha omastamises süüdistatakse,“ kommenteeris Kübar.

Paari päeva eest tegi ERJK viiele keskerakondlasele ettekirjutuse tagastada Tallinna linnale kokku üle 100 000 euro, mis ERJK hinnangul oli ebaseaduslik annetus. Nimelt tehti enne kohalikke valimisi Tallinna linna raha eest reklaame Edgar Savisaare, Arvo Sarapuu, Jaanus Mutli, Priit Kutseri ja Karin Tammemäe näopildiga, miks ERJK tellitud analüüside kohaselt oli varjatud valimisreklaam.

Lisaks ettekirjutuse tegemisele pöördus ERJK ka prokuratuuri, et uurida võimalikku kuritegu. Keskerakondliku linnavõimu juhitud Tallinna linn nõudis täna omakorda prokuratuurilt ERJK uurimist, sest komisjon tegelevat pideva omavalitsuse autonoomia rikkumisega.

Kübar lisas, et olukorras, kus keegi süüdistaks valitsuserakonda riigi raha oma tarbeks kasutamises, ei pöörduks kohtusse mitte Eesti vabariik, vaid siiski erakond.