Menetluskulude katteks peab Sikk tasuma kokku 471,69 eurot, teatas Tartu maa-, haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja.

Kohtuotsuse täitmise tagamiseks kohaldati Siku suhtes tõkendina vahistamist ning karistuse algust arvestatakse tema kahtlustatavana kinnipidamisest ehk eilsest.

Süüdistuse järgi juhtis Sikk eile alkoholijoobes olles kella 8.47 paiku Jõgevamaal Põltsamaa vallas Tallinn-Tartu-Luhamaa maantee 124. kilomeetril veoautot. Lisaks juhtis Sikk sõidukit ajal, kui tal oli varasema kohtuotsusega võetud ära mootorsõiduki juhtimise õigus kaheksaks kuuks.

Analoogse kuriteo eest on Sikku varem karistatud neljal korral ning väärteokorras joobes juhtimise eest viiel korral.

Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Eile varahommikul Põltsamaa vallas sõidukijuhtide kainust kontrollinud Jõgeva politseinikud peatasid Tallinna-Tartu maantee 125. kilomeetril kontrolliks MANi täislastis veoki.

Veoki roolis olnud 42-aastasel Andrusel tuvastas politsei alkoholijoobe, lisaks ilmnes kontrollimisel, et mehel puudus ka vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus. Täpsemalt oli see mehelt varasemalt samalaadsete rikkumiste eest kohtu otsusel ära võetud. Lisaks purjus veokijuhile viibis samas sõidukis kaasreisijana ka naine.

Joobnud veokijuht, kes on varasemalt mitmel korral liiklusrikkumiste tõttu politsei huviorbiiti sattunud, kõrvaldati juhtimiselt ning viidi esmalt Jõgeva arestimajja kainenema.