„Nad süüdistavad meid selles, et me lülitasime sisse, nagu väljendus eile oma vastuvõetamatus ja prokuröritoonis väljendatud avalduses John Kerry, Putini propagandamasina Russia Today,“ ütles Lavrov ITAR-TASS-i vahendusel. „Anda niisugune hinnang massiteabevahendile ei ole väga kultuurne.“

Lavrovi sõnul võib ta Kerryt selles mõttes mõista, et Russia Today on täna CNN-i ja teiste lääne meediakanalite tõsine konkurent. „Russia Today on hõivanud tohutu auditooriumi nii USA-s kui ka Lääne-Euroopas, rääkimata juba Ladina-Ameerikast, araabiamaailmast. Me toetame aktiivselt seda sõltumatut alternatiivset seisukohta selle vastu, mida räägib meile lääne propaganda,“ rõhutas Lavrov.

Kerry nimetas Russia Todayd neljapäeval Vene propaganda hääletoruks. Kerry sõnul loodi telekanal Venemaa presidendi Vladimir Putini fantaasiate propageerimiseks. „Kogu aja tegelevad nad propaganda ja faktide moonutamisega selle kohta, mis toimub või ei toimu Ukrainas,“ ütles Kerry.

RT peatoimetaja Margarita Simonjan teatas selle peale, et USA riigidepartemangule kavatsetakse esitada ametlik järelepärimine palvega näidata, kus ja kuidas konkreetselt on RT fakte moonutanud ja nõuda vabandust. Simonjan lisas, et Kerry teab väga vähe olukorrast, mis tegelikkuses Ukrainas kujunenud on.