Venekeelse AK reiting on nelja aasta jooksul langenud ligi 0,7 protsendi võrra. Mullu oli see mitte-eestlaste seas 2,4 protsenti.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur tõi Emori uuringu andmetele viidates võrdluseks välja, et "Vremja" reiting oli 2013. aastal 10,7 protsenti ehk 42 0000 vaatajat, PBK "Novosti Estonii" reiting 12,6 protsenti ehk 50 000 vaatajat.

Perioodil 2010-2013 on venekeelne "Aktuaalne kaamera" olnud eetris nii ETV2s kui ka kanalis 3+.

ETV2s on saatel olnud keskmiselt 11 000 vaatajat saateminuti kohta, neist kuni pooled on mitte-eestlased. Eestlaste seas on saate vaadatavus olnud stabiilne, mitte-eestlaste seas pisut langenud.

Tõevere-Kauri sõnul on selle põhjuseks on eeskätt 2010. aasta sügisest täiendav saate näitamine tund aega hiljem 3+ kanalil, aga ka üldisem uudistesaadete vaadatavuse langus.

Kanalis 3+ on saatel sel perioodil olnud keskmiselt 13 000 vaatajat saateminuti kohta, neist 85 protsenti on mitte-eestlased.

Venekeelse Delfi reporter vestles Tallinnas Lasnamäe linnaosa elanikega, et selgitada välja, kas ja milliseid teleuudiseid ning milliseid kanaleid vaadatakse.

Peaaegu kõik küsitletud ütlesid, et nad vaatavad uudiseid televisiooni vahendusel. Vastajad eelistavad venekeelseid kanaleid: PBK, RTR, NTV, Ren-TV. Nimetati ka eesti kanaleid: ETV ja ETV2. Üks vastaja ütles, et jälgib peamiselt kanalit 3+.

Lasnamäe elanike vastused ei tule üllatusena, sest ka TNS Emori andmetel olid märtsis venekeelsetest kanalitest kõige populaarsemad PBK, NTV Mir ja RTR-Planeta.

Televisioon on kõige populaarsem meedium teabe hankimiseks nii eesti kui vene elanikkonna hulgas.

Delfi küsitletud inimesed olid üldjuhul positiivselt meelstatud idee suhtes suurendada venekeelsete telesaade eetriaega Eesti televisioonis.

Arvestades sündmusi Ukrainas on meedias avaldatud arvamust, et venekeelsed Eesti elanikud elavad vene propagandakanalite mõjusfääris ega saa objektiivset ja põhjalikku infot toimuvast.

Juttu on olnud, et Eesti, Läti ja Leedu plaanivad luua ühist propagandavaba ja venekeelset telekanalit.