Laevakruiise pakkunud firmad on tegelikult proovinud pidutsemist ja sellest tulenevaid probleeme Balti merel toimuvatel reisidel vähendada ju mõnda aega, kirjutab leht.

Tallinki pressiesindaja Marika Nöjd`i sõnul on nende suurimaks murelapseks Soome ja Rootsi vahel liikuv Galaxy. Nimelt on see 23-tunniseid reise Stockholmi ja Turu linnade vahel tegev laev äärmiselt populaarne noorte inimeste seas, kes teatavasti on altimad pidutsema.

Tallinki konkurendil Viking Line`il on samuti samalaadne probleem täpselt samal liinil. Viking Line´i kommunikatsioonijuht Johanna Boijer rääkis Soome lehele, et nende Stockholmist reise alustaval laeval Cinderella on alati suur hulk Rootsi noori, kes nädalavahetustel seal pidutsemas käivad. Seega on puhkepäevadel sellel laeval üsna kärarikas.

Boijeri sõnul on aga Viking Line`il õnnestunud olukorda viimaste aastate jooksul maha rahustada. Selleks on nädalavahetusteks Cinderellale kehtestatud vanusepiirang, mis lubab ilma saatjata pardale vaid inimesi alates 21. eluaastast. Samuti otsitakse põhjalikult läbi laevale saabujate kotid ja pardale toodud alkohol konfiskeeritakse. Lisaks on laeval piiratud oluliselt ka pakutava alkoholi koguseid nelja sentiliitrini. "Kuue ja kaheksa sentiliitriseid enam ei müüda," ütles Boijer.

Peale eelpool mainitud meetodite on laupäeviti ja pühapäeviti vähendatud ka maksuvabade ehk tax-free poodide lahtiolekuaegu. Need avatakse vaid hommikuti ja suletakse ööseks.

Viking Line`i esindaja sõnul on nende laevadel vägistamiste arv oluliselt vähenenud. Sellele on firma esindaja sõnul aidanud kaasa muuhulgas ka laevameeskonna treenitus märkama purjus inimesi ja neid ohutult enda kajutisse aitama.