Simsoni sõnul on probleem laiem: „Kui näeme, et tehakse uudis, kus kedagi kajastatakse ebaõiglaselt või tehakse lausa liiga, siis hilisemad ümberlükkavad uudised ei korva tekitatud valu. Tihti ei jõua need hilisemad uudised ka esiplaanile. Seetõttu ma arvan, et Savisaare etteheide polnud suunatud kellelegi konkreetselt, vaid pigem oli see pehme külje näitamine. Ta näitas välja, et rünnakud morjendavad teda, et ta polegi nii paksu nahaga, kui arvatakse."

Laupäeval erakonna valimiskonverentsil peetud kõnes ütles Savisaar, et „Hiljutises Ukraina kampaanias ma nägin, kui vait me võime olla, kui on vaja kedagi kaitsta. (...) Ja siis on küsimus, mida erakond teeb. Ma ütlesin, mul ei ole väga illusioone selles suhtes."

Kadri Simsoni sõnul on Savisaar olnud juba üle 20 aasta erakonna esimees ning seetõttu peaks ta ka teadma, kuidas erakond käitub. Seetõttu oleks ka palju oodata, et Savisaarel selles osas mingeid illusioone oleks.

Erakonna valimiskonverentsil lubas Savisaar kandideerida ka eelolevatel Euroopa Parlamendi valimistel, kuid andis samas ka teada, et Brüsselisse ta valituks osutudes ei lähe. Kadri Simsoni hinnangul andis Savisaar sellega selge sõnumi, et ta kandideerib ja teeb seda selleks, et Keskerakonna esindajad oleks Euroopa Parlamendis hästi esindatud.

Simson tõi Savisaare otsuse puhul paralleelina esile Andrus Ansipi, kes esialgu hoidus oma tulevikuplaane avamast ning rääkis hoopis sellest, kui raske on Euroopa Komisjoni voliniku ametit enda jaoks atraktiivseks mõelda. Nagu teada, muutis Ansip lõpuks meelt ning seetõttu ongi Simsoni sõnul hea, kui  keegi ümmarguse jutu ajamise asemel kindlalt välja ütleb, et valituks saades ta ametikohta vastu ei võta.

Mis puudutab Savisaare kõnes esinenud korduvaid viiteid erakonnast lahkunud Euroopa Parlamendi ning ka riigikogu saadikute suunas, ütles Simson, et erakond on neis lihtsalt pettunud.

Simsoni sõnul tuleb valijale anda kindlus, et need, kes Brüsselisse lähevad, ei võta seda ühekordse preemiareisina ning et neid inimesi huvitab ka edaspidi Eesti ja Keskerakonna käekäik. „Need, kes lähevad, peavad olema inimesed, kes tulevad ka tagasi Keskerakonna liikmena," lisas Simson.