Praeguseks on kindlaks tehtud, et meeleavaldajatega „töötasid“ eriüksuse Berkut töötajad, kellel olid alates selle eriüksuse loomisest 1992. aastal võimalused ja volitused tulirelvade, sealhulgas automaatide ja snaipripüsside kasutamiseks, vahendab UNIAN.

Peaprokuratuur teatas, et juurdluse käigus on välja selgitatud, et sihikulist tuld snaipripüssist SKS (самозарядный карабин Симонова – toim.) anti hotelli Ukrajina hoonest.

Mis puudutab snaiprite viibimist teistes hoonetes, siis andmeid kontrollitakse.

Peaprokuratuur märkis, et mitmete Berkuti töötajate hulgas vahistati ühe üksuse ülem, kelle alluvad täitsid ülesandeid kasutada tulirelva inimeste pihta tulistamiseks.

Samal ajal märkis prokuratuur, et kontrollitakse informatsiooni tulistamises osalemise kohta ka teiste Ukraina eriotstarbeliste jõustruktuuride, näiteks SBU eriüksuse Alfa poolt.

Pressiteates öeldi, et peaprokuratuuri töötajatel tuli taastada kogu pilt ja asjaolud, mis on seotud inimeste tulistamisega Kiievi kesklinnas, sest kõik dokumendid ja muud materiaalsed tõendid hävitas peaprokuratuuri eelmine juhtkond. Uurimine jätkub.