"Reisijatel, kelle pakettreisleping on üles öeldud, on võimalus kuni 14. aprillini valida asendusena endale meelepärane reis teiste Novatoursi suvesihtkohtade vahel, tasudes seejuures Novatoursile reisi ärajäämise eest hüvitist 90 eurot, milline summa on üksnes osa Novatoursi poolt tehtud kulutustest," teatas Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal.

Reisijatel, kes ei soovi valida asendusreisi, tuleb tasuda Novatoursile seoses reisikorraldaja poolt tehtud kulutustega võrdset hüvitist, suuruses 80% ärajääva reisi maksumusest.

Teiste Sharm El Sheikhi või Hurghada pakettreisidelepingute ülesütlemise, muutmise, erakorraliste lendude otsuse teeb Novatours 1. aprillil 2014 kella 11-ks.

"Reisijate ohutus on Novatoursi prioriteet number üks, oma sammudes lähtume just sellest prioriteedist ning jälgime välisministeeriumi soovitusi ja korraldusi. Ettevõte hoiab kõikidel oma sihtkohtadel hoolsasti silma peal ning saab pidevalt operatiivset infot oma partneritelt, meie enda esindajatelt kohapeal ning veel teistestki kanalitest. Novatours on kriitilistes olukordades karastunud ning omab piisavalt kogemust, kuidas vastavates situatsioonides käituda. 2011. aasta revolutsiooni alguses oli Novatours esimene, kes reisijad kodumaale tagasi tõi ja lennud Egiptusesse peatas," kommenteeris Uustal.

Seoses suurenenud julgeolekuohuga Egiptuses, soovitab välisministeerium 31. märtsi teate kohaselt ohutuse eesmärgil vältida igasugust reisimist Egiptusesse, sealhulgas turismikuurortidesse.