"Euroopa Liit peab aitama Ukrainat kriisist väljumisel ning survestama Venemaad konflikti lõpetama. Toetame ka ELi kiiret assotsiatsioonilepingu sõlmimist Ukrainaga," märkis Paet. Ta lisas, et esmaspäeval arutavad EL-i välisministrid Brüsselis taas Ukraina toetamisega seonduvat ning piiravate meetmete kehtestamist Venemaale.

Peaminister Jatsenjuki sõnul on rahvusvahelise kogukonna panus Venemaa surve pidurdamiseks Ukrainas väga oluline. Välisminister Deštsõtsa avaldas kohtumisel lootust, et assotsiatsioonilepingu Euroopa Liiduga saab allkirjastada lähiajal.

Paeti sõnul on Eesti valmis toetama Ukrainat riigisisese olukorra stabiliseerimisel ning reformide tegemist tugeva õigusriigi ülesehitamiseks. Paet kinnitas, et Eesti ja teised ELi riikide välisministrid on väljendanud selget toetust rahvusvahelisele abipaketile, mis Ukraina koheseid vajadusi suudaks leevendada.

Eesti ei tunnusta Krimmis pühapäeval läbiviidavat referendumit liitumiseks Venemaaga, sest see on vastuolus Ukraina konstitutsiooniga ning viiakse läbi olukorras, kus piirkonnas asuvad teise riigi ehk Vene väed. "Samuti tuleb nõuda Vene parlamendi otsuse tühistamist, mis lubab vägede kasutamist Ukrainas," lisas ta.

Paeti sõnul on vajalik ka OSCE missiooni kiire käivitamine ja püsiv kohalolek Ukrainas.