Kallase loobumist kommenteerinud Andrus Ansip viitas meedia rünnakutele ning sellele, et Kallase vanuses tuleb juba tervisele mõelda, kui ei soovita infarktiga lõpetada.

Viimastel päevadel lehti lugedes on Ansip enda sõnul isegi küsinud, miks Siim Kallasel seda kõike vaja on. „Miks ta peaks taluma kõiki neid rünnakuid, kui ta teab, et ta ei ole milleski süüdi, kuid ometi ta peab iga päev võitlema. Selles eas inimesel on põhjust mõelda, kas tahad lõpetada infarktiga või võid ka valida natukene meeldivama elu,“ ütles Ansip.

„Siim Kallas on põhjalikult kaalunud kõiki plusse ja miinuseid ja leidnud, et nendes oludes, kus ta peab kogu aeg tõrjuma rünnakuid, ei ole tal mõistlik kandideerida peaministri ametisse. Ja ilmselt arvestab ta ka selle võimalusega, et need rünnakud niisama kiiresti ei möödu. Küllalt kerge on ennast kaitsta konkreetsete süüdistuste eest, aga kui sulle midagi nagu õieti ette ei heidetagi, kui kogu aeg vihjatakse ja oletatakse, siis on inimesel ennast väga raske kaitsta,“ ütles Ansip.

Küsimuse peale, kas Kallas vedas Ansipit alt, vastas ametist loobunud peaminister „Jah, võib ka nii öelda. Aga samas tema loobumise otsus on minu jaoks täiesti arusaadav.“