"Sõdurid on oma relva õppinud juba seitse nädalat ja allohvitserid 13 nädalat, ma ei liialda, kui väidan, et mehed suudavad süsteemi kokku panna ka kinnisilmi," ütles tankitõrjekompanii ülem leitnant Vladimir Kolotõgin kaitseväe strateegilise kommunikatsiooni osakonna vahendusel ja lisas, et enne reaalse lasu sooritamist pidi iga meeskond oma teadmisi ja valmisolekut tõestama.

Lahinglaskmiste eel harjutasid mehed relvasüsteemi käsitsemist alustades Milani ohutustehnikast ja lõpetades laskmise harjutamisega simulaatoril.

"Ükski treening ei suuda praktikat asendada - selleks, et ka kriisiolukorras jääks närv rahulikuks ning käsi kindlaks, on meeskondadel vaja kogeda reaalse raketi teele saatmist," lisas ta.

Tänavuste laskmiste stsenaarium nägi lisaks laskmisele ette ka jalaväe rünnaku tõrjumist. "Kindlasti tegi taktikalise elemendi lisamine ajateenijate jaoks ülesannet raskemaks, aga kahtlemata ka põnevamaks. Olen meeste sooritusega väga rahul," kiitis oma alluvaid kompaniiülem.

Lahinglaskmistega lõppes ajateenijate jaoks jao- ja meeskonnakursus, järgmisena ootab sõdureid ees allüksuse kursus, kus ajateenijad alustavad taktika õppimist ning harjutavad koostööd jalaväelastega.

Keskmaa tankitõrjeraketikompleks Milan 2 on välja töötatud Prantsusmaa ja Saksamaa koostööna. Eesti kaitseväe relvastuses ja väljaõppes on süsteem 2004. aastast. Milan 2 kuulub ligi neljakümne riigi relvastusse.

Milani laskekaugus on kuni 2 km ja soomustläbitavus üle 800 mm. Relv kaalub 17,8 kg, kompleksi juhitav 115 mm rakett kaalub 11,8 kg. Relva meeskonda kuulub kolm liiget: ülem, sihtur ja laadur.