Interpoli peasekretäri Ronald Noble sõnul sisenesid kaks reisijat Malaisia õhuruumi varastatud passidega, vahendab CNN. Passid oli Austria ning Itaalia kodanike omad ning passe kasutanud meesteks osutusid 18-aastane Pouri Nourmohammadi ning 23-aastane Delavar Syed Mohammad Reza.

Malaisia politseiülem Khalid Abu Bakari avalikustas varasemalt 19-aastase iraanlase nime, aga see oli mõnevõrra ekslikult kirjutatud. Politsei esindaja sõnul oli Nourmohammadi tõenäoliselt illegaalne migrant, kes püüdis jõuda Saksamaale, kus teda ootas ema.

Teisi versioone ja seoseid õnnetusega veel uuritakse.

Malaysia Airlinesi Boeing 777-200 otsingud kestavad nüüd juba neljandat päeva ning seni pole lennukist ega selle pardal olnud 239 inimesest leitud ühtki jälge, vahendab Reuters.

Malaisia armee usub, et on leidunud radari abil Malaka väinast laupäeval kadunuks jäänud Malaysia Airlinesi reisilennuki vraki. See koht on aga kaugel sellest, kus lennuk viimati lennujuhtidega ühendust võttis, teatas sõjaväe allikas Reutersile.

„Ta muutis pärast Kota Bharut kurssi ja laskus madalamale. Ta jõudis Malaka väina kohale,“ ütles sõjaväe allikas Reutersile.

Maailma üks tihedama liiklusega laevateid Malaka väin asub Malaisia läänerannikul. Lennufirma teatas laupäeval, et raadio- ja radarikontakt lennuga MH370 kaotati Malaisia idaranniku lähistel Kota Bharu linna juures.

Politsei teatas varem, et uurib, kas mõnel lennukis olnud reisijal või meeskonnaliikmel võis olla isiklikke või psühholoogilisi probleeme, mis võiksid selle kadumist seletada. Ei välistata ka kaaperdamist, sabotaaži või mehaanilist viga.

Lennuki pardal oli 227 reisijat ja 12 meeskonnaliiget. 154 inimest olid Hiinast või Taiwanilt, 38 Malaisiast, viis Indiast ja kolm USA-st. Viis reisijat olid nooremad kui viieaastased.

Interpol teatas pühapäeval Twitteris, et uurib täiendavalt kahtlasi passe seoses selle lennuga.

Varem teatati, et vähemalt kahte passi, üht Austria ja üht Itaalia oma, mis on Interpoli varastatud ja kaotatud reisidokumentide andmebaasis, kasutasid lennuki pardal olnud reisijad. Itaalia ja Austria on teatanud, et ühtki nende kodanikku lennukis ei olnud.