Männik hindab Kallast kõrgelt. "Minu meelest on temal Eesti poliitikute seas kõige tugevam CV," ütles Männik ja loetles, et Kallas on endine rahandus-, välis- ja peaminister ning kümme aastat olnud Euroopa Liidu volinik. "Kellel Eestis on siin midagi vastu panna?" küsis ta.

Samas ei ole CV Männiku sõnul ainuke, mis loeb. "Vaieldamatult on siin ka süüdistusi õhus," möönis Männik ja loetles "10 miljoni dollari afäär, VEB fond ja nüüd 100 miljoni dollari lugu."

Männik leiab, et kohtusüsteem ja vastavad riiklikud organid peavad Kallase vastu esitatud väiteid kontrollima ja seisukohta võtma kas Kallas on süüdi või mitte süüdi.

"Kui ta pole süüdi, tuleks need küsimused ka kunagi päevakorrast maha võtta," soovitas Männik. Männik peab Eestit kahjustavaks kui valimisevõitluses minnakse isiklikuks ja hakatakse luukeresid otsima.

"Paljudel välisriikidel on saatkonnad ja suursaadikud Eestis, kes jooksvalt raporteerivad oma kodumaadele Eesti sündmustest," selgitas Männik oma mõttekäiku. "Juhul kui Eesti president teeb Siim Kallasele ettepaneku moodustada järgmine valitsust, aga meie proovime Kallast 20 aastat tagasi toimunu eest diskrediteerida, siis ehitame ise oma riigist kuvandi, et oleme postsovjetlikud korruptandid. Seda kuvandit meie ei taha ja see ei vasta ka tõele."

Männiku sõnul pole tal 100 miljoni dollari afääri kohta rohkem infot kui Eesti ajakirjandusel. "Olin küll Eesti Panga nõukogu esimees perioodisl juuni 2008 kuni juuni 2013, aga siin räägime palju varasematest sündmustest," põhjendas ta.

Männik leiab, et valimiseelsel ajal on ajal ei ole Eestis fookuses see, kuidas Eestis inimeste elu paremaks teha, vaid mis luukeresid leidub erinevate poliitikute kapist.

Männik meenutas ka kohalikke valimiste ajal päevakorras olnud küsimusi kas Edgar Savisaar finantseeris Keskerakonna valimiskampaaniat maksumaksja rahaga? Kas Reformierakond kaotas Valdo Randpere linnapeakandidaadiks valimisega valimised juba enne valimiskampaania algust? Kas Andres Anvelt oli liiga tagasihoidlik kuju? Kas Eerik Niiles Kross on aferist või mitte?

"Valimiseelne debatt läks väga isiklikuks ja isegi pisut räpaseks," ütles Männik ja tõi paralleeli hokiga. Ta meenutas, et oma nooruspõlves mängis ta vabal ajal jäähokit ja oli kaitsja. "Treener ütles, et kui ründaja tuleb ja oled ainuke mees tema ja oma väravavahi vahel, pead kas võtma litri või mehe, muidu jääb ründaja väravavahiga üksinda. Eesti poliitikas on tendents, kohe mehele kallale minna," meenutas Männik.

Männik soovitas eesmärgiks võtta sarnaselt jäähokiga mängu võidu. "Mängime hokit nii, et võidame mängu ja ärme oleme kogu aeg nendel meestel kallal, kes mängivad teises meeskonnas," võrdles Männik poliitikat ja soprti. "Litter tuleb väravasse saada."