Tallinna kiirabi juht Raul Adlas ütles Delfile, et Facbooki kirjutisi ta ei kommenteeri.

Terviseamet alustas kiirabi käitumise põhjuste väljaselgitamiseks menetlust.

Delfi Rahva Hääl avaldab Facebookis levinud juhtumi kirjelduse ja üleskutse kutsuda üleolevalt käitunud kiirabibrigaad korrale.

Mõned tunnid tagasi (~23:30, 24.02.14) juhtus selline sündmus, et olin koos oma seltskonnaga linnapeal sõidus ning Tallinnas Raja tänava bussipeatuse ees (Mustamäel, Raja 8) oli vanem meesterahvas keset teed pikali maas.

Jumal tänatud, et otsa ei sõitnud, härra oli tumedates riietes ja väljas oli pime. Hoides ühe käega jalast kinni püüdis ta teise käe abiga roomata kõnnitee poole. Esimese hooga manööverdasime mööda ning keerasime hetke pärast ümber, kui selleks võimalus tekkis.

Vene keelt kõnelev vanem härra kurtis, et tal oli hiljuti jalaoperatsioon ning jalga lõi selline valu, et ei saanud enam kõndida ja varises kokku. Sai kohe kiirabi kutsutud (kiirabi tuli 20 minutit, 5 minutit teekonna kauguselt??!!).

Kui kiirabi oli kohale jõudnud, sõitsid nad härra kõrvale, lasid akna alla, vaatasid 5 sekundit härrale otsa ja hõigates mulle, et meie võime nüüd koju ära minna, nemad tegelevad temaga edasi ning kohe peale seda kihutasid nad nelja tuule poole edasi. Asusime siis meie kiirabi korrale kutsuma...

Kui olime kiirabi autole lähenenud, hüppasin autost välja ning aeglustunud kiirabiauto kõrval joostes koputasin aknale, seepeale jäid nad seisma ning otsustasid mind ära kuulata. Sõnasin neile, et "Mida te õige korraldate siin, et härra vajab abi ning palun suunduge tagasi, kuhu te lähete ja miks te ta sinna niimoodi jätsite!!??"

Seepeale käratati, et "Me teame, mida me teeme!" ja lasti aken tagasi üles. Karjusin neile veel mõne kurjema sõna järgi ja suutsin nad tagasi härra juurde ajada - meie nende taga sõites kogu aeg.

Tagasi sündmuskohale jõudes koputasin jälle viisakalt kiirabiauto aknale, et teada saada juhi nimi, kes ilmselgelt sellele ametikohale ei sobi, ning anda kiirabibrigaadile täpsem informatsioon toimunust. Pärast esimest küsimust lasti kohe aken kinni tagasi.

Ootasime kõik ümber auto käed ristis, et kiirabi jälle ära ei põgeneks ja härra abi saaks.

Olgu veel mainitud, et härra oli enese väitel kaine ning välisel vaatlusel ka ei ütleks, et ta joonud oli. Ilmselt kiirabibrigaad vaatas, et mingisugune joodik jälle - las vedeleb siin. Härra oli väga viisakalt ning soliidselt riides ja kindlasti ei olnud tegemist mingisuguse kodutu või kangialusega.

Kiirabiauto registreerimismärk on 532 BKZ ja autos viibis üks härra ning kolm naisterahvast.

Facbooki postituse autor leiab, et kiirabi selline käitumine ei ole õigustatud ja palub sama arvamust jagavatel inimestel oma postitust jagada, et üheskoos hoolitseda selle eest, et see kiirabibrigaad saaks korrale kutsutud.