Kokkupõrked Kiievis toimuvad vaid kesklinnas, teistes linnaosades läheb elu rahulikult edasi. Küll oli aga Facebook täis pilte Lääne-Ukrainast, kus kohalikud võtsid võimu üle.

Kiievis elavale eestlasele tegid nalja kõik eurooplaste jutud sellest, kuidas eurooplased on valmis Ukrainas konflikti osapooli vahendama. "Ukrainlased räägivad võõrastele täpselt seda, mida nood kuulda tahavad ja teevad kõik võõrad juba paari minutiga lolliks."

Ka Ukraina president Viktor Janukovõts pole tema sõnul mingi Moskva inimene. "Ukraina inimesed on enda eest väljas, ega nad kellelegi ennast maha ei müü," lausus kohalikke olusid hästi tundev mees.

Ukraina kultuuri on mõjutanud sajandeid kestnud kasakate ja hetmanite valitsemine, mistõttu ukrainlased on pideva võitlusega harjunud, sest kogu aeg on nii olnud. See erineb oluliselt Venemaast, kus inimesed on aastasadu harjunud isakese tsaariga, kelle võimule vastu ei hakata. Lisaks on Ukrainat iseloomustanud klannid, näiteks oli Dnepropetrovski klannist nii Leonid Brežnev kui Julia Tõmošenko.

Kiievi kesklinnas mässavad inimesed soovivad tema sõnul õigusriiki, kus ei peaks pidevalt altkäemaksu maksma. "Ukraina on väga korrumpeerunud riik. Bürokraatiat on palju, millegi tegemiseks on vaja palju dokumente ja lubasid ning kui midagi on puudu, tekibki altkäemaksu küsimiseks sobiv koht. Kui paberid on kõik olemas, siis altkäemaksuks vajadust pole."

Mis Ukrainas edasi saab, on kohaliku eestlase sõnul täiesti ennustamatu.