"Nad ei tohi seda teha," ütles Soome rannavalve ametnik Reutersile. "Seega me jälgime väga tähelepanelikult, kas vraklilt midagi üles tuuakse."

Bemis kavatseb möödunud teisipäeval alanud sukeldumisoperatsiooni jätkata kuni tuleva teisipäevani, kuna halb ilm segas vahepeal uurimist ja vraki filmimist.

Esmaspäeva keskpäeval sukeldus Estonia vrakile kolm tuukrit.

Ilm oli esmaspäeval Estonia hukkumispaigal ilus. Taevas on selge, tuul puhub viis meetrit sekundis ning laine kõrgus on 0,7 meetrit.

Kokku on Bemis korraldanud seitse tuukriekspeditsiooni.

Ekspeditsiooni üks organisaatoreid, Saksa ajakirjanik Jutta Rabe kinnitas reedel, et Estonia vrakki uuriva Bemise kallis ekspeditsioon on ennast juba ära tasunud.

"See on ennast juba praeguseks ära tasunud," kinnitas Rabe (45) reedel satelliittelefoni kaudu Bemise uurimislaevalt AFP-le. "Me saavutame iga päev teatavat edu, juba praegu on ekspeditsioon õnnestunud," lisas Rabe.

72-aastane ameeriklasest miljonär Bemis on Estonia sukeldumisekspeditsiooni umbkaudse maksumusena nimetanud 3,5 miljonit Eesti krooni.

Bemis on varem öelnud, et tema tuukrid peavad leidma Estonia vrakil allpool kunagist veepiiri augu, mis võiks tõendada, et Estonia uppus kas kokkupõrke või pommiplahvatuse tagajärjel.

Estonia uppus 1994. aasta 28. septembri öösel tormis teel Tallinnast Stockholmi, katastroofis hukkus 852 inimest.