Nimelt selgitas sotsiaaldemokraatide Tallinna linnavolikogu fraktsiooni esimees Lauri Laats eelmisel nädalal, et sotsiaaldemokraadid ei ühine Kõlvarti umbusaldamisega, sest Kõlvarti jutust jäi neile mulje, et Tallinna hariduselu vaidlusküsimuste, näiteks erakoolide rahata jätmise taga on tegelikult linnapea Edgar Savisaare otsused.

Kõlvart lükkas täna selle seisukoha tagasi. „Ma ei ole ka öelnud, et koolide liitmise ja raha eraldamise otsuse Tallinna vene lütseumile on teinud linnapea Edgar Savisaar,“ teatas Kõlvart.

„Siinkohal meenutan, et Tallinna vene lütseumi loomine oli minu enda idee,“ märkis Kõlvart. „Sihtasutus loodi kaks aastat tagasi vene õppekeelega munitsipaalerakooli asutamiseks. Linna algatuse peatas erakooliseaduse muudatus. Praegu töötab sihtasutuse alusel tasuta hariduskeskus, mis aitab parandada venekeelsetel noortel õppekava-alaseid teadmisi. Kuna tegemist on linna sihtasutusega, siis ei saa ka paralleeli tõmmata ega siduda erakoolidega.“

Kõlvart rõhutas pressiteates, et koolide liitmise ja vene lütseumiga seotud otsuste taga ei seisa mingit teist või kolmandat jõudu. „Tegemist on ratsionaalsete ja läbikaalutletud otsustega, sest haridusvallas ei saa teha tormakaid otsuseid,“ ütles Kõlvart.

„Palju tähelepanu pälvinud raha eraldamine Tallinna vene lütseumile on linnavolikogu otsus ning ei olnud kuidagi „peidetud“ vms. teiste haridusridade vahel. Otsuse raha eraldamiseks tegi linnavolikogu Keskfraktsiooni ettepanekul 2014. aasta linnaeelarve kolmandal lugemisel.“