Ossinovski postitas täna on õhtul oma Facebooki lehele kriitika Ligi aadressil ja leidis, et Ligi puhul on tegemist emotsionaalselt ebaadekvaatse inimesega, kes ei tohiks nii kõrges riigiametis olla, kui ta ei ole võimeline seda tasakaalukalt tegema.

Ossinovski kriitika sai alguse ETV "Foorumi" saate salvestuselt, kus külalised olid Jürgen Ligi, Jaak Aaviksoo, Mailis Reps ja Jevgeni Ossinovski.

Ossinovski sõnul käitus rahandusminister saates nagu "Napoleoni kompleksis vaevlev teismeline tatikas, kes isale vastu haugub".

"Kui haridusminister rääkis hariduskulude prioretiseerimise vajadusest, segas Ligi inetult muudkui vahele sõnadega "andsin ju õpetajatele raha, ei andnud või?"," kirjeldas Ossinovski saates toimunut.

"Kui haridusminister viisakalt küsis, kas ta võiks lõpetada oma mõtte või tahab Ligi ise edasi rääkida, ütles viimane: "Ma räägin parem, jah, ise edasi.""

Suurem osa rahandusministri teravast jutust jäi Ossinovski sõnul aga saatest välja. Kui kaamera kinni pandi, sai sõimata Mailis Reps. Ka sotsiaaldemokraat Ossinovski ise sai Ligi käest nahutada. "Mida sa räägid mulle sündivusest - ma olen hariduselt inimgeograaf, ma tean ise, millal kes sünnitab. Ja sind veel peetakse targaks inimeseks," vahendas Ossonovski rahandusministri kaadritaguseid sõnu oma postituses.

Ligi lõpurepliik Ossinovski aadressil kõlas viimase väitel aga nii: "Mis sa siin, kurat, mölised negatiivsest iibest - mine lapsi tegema!"

Ossinovski sõnul ei ole rahandusminister lihtsalt ebaviisakas, vaid emotsionaalselt ebastabiilne. "Aga eks austusega inimese suhtes on nagu usaldusega - see tekib järk-järgult, kuid kaob korraga," lõpetas Ossinovski oma sissekande.

Delfile ütles Ossinovski, et ta ei tunne ennast solvatuna. Enda sõnul polnud tal usaldust Jürgen Ligi vastu ka enne, kuid nüüd on ka austus kadunud.

Rahandusminister ise polnud täna Delfile kättesaadav ei kirja ega telefoni teel.

ETV salvestas täna õhtul eetris oleva saate eile õhtul. "Saade on terav, eriti saate teine pool," ütles saatejuht Andres Kuusk Delfile. "Saate esimese pooles on nad diplomaatilisemad."

Kuuse sõnul ei ole saade siiski midagi erilist, sest saatekülalised lähevad oma sõnavõttudega tihti tuliseks, eriti kui raha loetakse.

"Kired sellise teema ümber on mõistetavad ja konflikt on sinna sisse kirjutatud," ütles Kuusk tänase saate kohta, milles räägiti rahandusministri soovist järgmise kahe aastaga kärpida märkimisväärselt ministeeriumide kulusid. "On selge, et mingit suurt armastust nende kahe vahel ei saa olla," lausus Kuusk, mõeldes rahandusminister Jürgen Ligi ja haridusminister Jaak Aaviksood.

Kuusk ütles, et tema kui saatejuhi jaoks on oluline, mis toimub saate ajal. „Küll aga vaieldi pärast saadet tuliselt,“ möönis Kuusk ja lisas, et diskussioon oli pikk ja ilmekas.