Lukaš teatas, et õhtul lõppes järjekordne mitu tundi kestnud läbirääkimistevoor, millest opositsiooni poolelt võtsid osa Vitali Klõtško, Oleh Tjahnõbok ja Arseni Jatsenjuk, vahendab agentuur UNIAN.

Lukaš märkis, et juba mitmendat korda osutati opositsiooniliidritele, et äärmusliku tegevuse ning hoonete ja teede hõivamise toetamine on lubamatu.

Kohtumise tulemusena jõuti põhimõttelisele üksmeelele amnestiaseaduse üle hääletamises.

„Meie poolelt on selle seaduse jaoks vältimatud järgmised tingimused: amnestia jõustub ainult kõigi hõivatud hoonete ja autoteede vabastamise puhul. Vastasel juhul toime pandud seaduserikkumisi ei amnesteerita,“ rõhutas Lukaš.

Võeti vastu ka poliitiline otsus selle aasta 16. jaanuaril vastu võetud ja palju diskussioone esile kutsunud seaduste muutmise kohta.

„Need seadused, mis kriitikat esile ei kutsu, võetakse aga homme parlamendis uuesti vastu. Nende seaduste sätted, mis kaotavad homme kehtivuse, töötavad pooled uuesti ühiselt läbi ja need hakkavad vastama Euroopa tasemele,“ ütles Lukaš.

Pooled arutasid ka põhiseaduse reformis ühise osalemise küsimusi ning vältimatut koostööd selles küsimuses Euroopa institutsioonidega. Puudutati ka referendumiprotseduuride küsimusi.

„Pooled leppisid kokku valitsuse vastutuse küsimuse päevakorda lülitamises. Arseni Jatsenjuk ei andnud nõusolekut juhtida Ukraina valitsust. Läbirääkimised jätkuvad,“ ütles justiitsminister Lukaš.

Kohtumine kestis üle nelja tunni.