Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin reageeris Twitteris kaitseminister Urmas Reinsalu hiljutisele avaldusele, milles viimane teatas USA sõjalise kohaloleku vajadusest Euroopas ja miks mitte just Eestis.

"Mõni rahvas on valmis surema oma vabaduse ja iseseisvuse eest, mõni poliitik on aga valmis teiste saapaid viksima," kirjutas Rogozin 7. jaanuaril Twitteris.

Ei ole veel selge, millise rahvuse suhtes Rogozin oma säutsu teele saatis, kuid sissekande juures oli link Reinsalu avaldust puudutavale artiklile.

Reinsalu ei ole veel Vene poliitiku avaldusele vastanud.

Rogozini säuts:


Reinsalu esines esmaspäeval Washingtonis Rahvusvahelises Strateegiliste Uuringute Keskuses pikema kõnega, kus käsitles NATO hetkeprobleeme.

Ta rõhutas oma esinemises korduvalt, et Balti riigid on ainuke NATO piirkond, kus jõudude tasakaal pole mitte alliansi kasuks, vaid selle teiste riikide kasuks. Viimaste all täpsustas ta, et pidavat silmas „meie head sõpra Venemaad“.

„Selgelt oleks kroonijuveeliks USA alaline kohaolek Euroopa pinnal. Ma oleks väga rahul, nähes USA kohaolekut ka oma riigis, kuid saan aru tänastest reaalsustest,“ märkis Reinsalu USAs peetud kõnes.

Reinsalu ütles eilsel valitsuse pressikonverentsil, et tema väljaütlemist USA vägede kohalolu suurendamise kohta Balti riikides on õigesti mõistetud.

"Jah, minu sõnu on õigesti mõistetud. Meie regioon on NATO-s ainuke, kus sõjaline tasakaal on NATO kahjuks ning Eesti sõjalise julgeoleku huvides on nende kasvav kohalolu," sõnas Reinsalu.