Tallinki laeval Star viibinud reisija sõnul ei teavitanud firma töötajad eile õhtul reisijaid piisavalt laeva purunenud autorambist, samuti lonkas ka muu korraldus.

Marko* rääkis Delfile, et pärast õnnetust olid laeval viibinud inimesed pidevalt infosulus ning reisijatele ei antud isegi seda teada, kuidas saab pileteid teisele laevale.

Reisija sõnul sai ta koos perega kuidagi läbi häda öösel Eestisse suunduvale teisele Tallinki laevale Superstar. "Selle pardal helistati mulle siis öösel ja küsiti, et kas hotelli või taksot soovime Tallinnas," rääkis Marko. Samas seda, kuidas mees enda Helsingisse Stari pardale jäänud auto kätte saab, kuulis Marko täiesti juhuslikult.

Reisijad ei saa pikkadest teadetest aru?

"Sattusin kogemata konverentsiruumi, kus öeldi, et autod tuuakse täna (reedel - toim.) kella 14 ajal Eestisse ja siis saab need D-terminalist kätte. Kõige imelikum on aga see, et kui palusin laevatöötajal sellest ka valjuhääldist teistele teatada, öeldi, et kui on üle kümne sõna, siis reisijad ei saa aru. Justkui me oleks lollid kõik," oli reisija nördinud.

Mees jõudis öösel umbes 2 paiku Tallinnasse ning siis algasid järgmised probleemid. Esiteks ei olnud sadamas piisavalt lubatud taksosid ning kui lõpuks takso saadi, viis see Marko ja tema perekonna valesse hotelli. Lõpuks õnnestus mehel teise taksoga õigesse majutuskohta jõuda, kuid Tallinki suhtumisest jäi mõru maik suhu.

"Ega muud ei olegi, õnnetusi ikka juhtub, aga kurb on see, et inimesi ei teavitatud. Oli ju olemas kasvõi laeva raadio, kasutanud siis seda. Väga halb kommunikatsioon ja PR igatahes Tallinki poolt," leidis Marko.

Tallinki esindaja Indrek Raudjalg tunnistas, et info edastamine reisijatele oleks võinud olla parem. "Väga palju inimesi tuli kiiresti ja ootamatult ümber suunata teisele alusele, mis tekitas kindlasti teatud määral pingeid. Tallink vabandab kõigi reisijate ees," ütles Raudjalg.

Helsingi sadamast neljapäeval kell 19.30 väljuma pidanud Tallink Staril purunes autoteki ramp kärgatuse saatel veokite raskuse all, üks autojuht sai vigastada ja viidi haiglasse tervisekontrolli.

Tallinki pressiesindaja Indrek Raudjalg ütles Delfile, et õnnetus juhtus autotekilt kõrgemale autotekile sõitmise kaldrambiga, kui autod laeva sisenesid.

Laevafirma teatel purunes kahte autotekki omavahel ühendavat rampi tõstes rambi mehhanism, mille tagajärjel ramp kukkus ühest nurgast osaliselt alla ja tekkinud kalde tõttu vajusid veoautod üksteise vastu.

Autode liikumise tõttu jäi ühte kabiini kinni autojuht, kelle aitas välja kohale tulnud päästeteenistus ja vaatas üle kiirabi. Esialgsetel andmetel inimesed õnnetuses tõsisemalt viga ei saanud.

Laevas oli umbes 760 reisijat.

Tallinki laeva Star purunenud ramp oli reede hommikuse seisuga kinni keevitatud ja laev ootab tormi vaibumist, et Tallinnasse naasta, ütles firma kommunikatsioonijuht Marika Nöjd Helsingin Sanomatele.

*Nimi ja kontaktid toimetusele teada.