Universaalseks võib Tüüri hinnangul pidada kokkupõrget rahva ja võimude vahel.

"Selles pole iseenesest midagi uut, taolisi uudiseid tuleb alatihti," kommenteeris Tüür Delfile. "Rahval või opositsioonil on teatud ootused, mida valitsus ei täida ning tulemuseks on suurem või väiksem vastasseis."

Tüüri sõnul on rahval õigus valitsuse vastu hakata, valitsusel on õigus ennast kaitsta. Rahval on õigus haarata kivi ja võimudel on õigus välja saata märulipolitsei.

Samavõrra universaalne ja naiivsevõitu on Tüüri sõnul ka enamiku Ukraina mäslejate motiiv.

"Nad lootsid helgele tulevikule ning tundsid, et valitsus presidendiga eesotsas on neilt selle lootuse ära võtnud," rääkis Tüür. "Solvumine kasvas üle vihaks peale seda, kui käiku lasti Berkut, sest selleks ei andnud esialgu rahumeeli käitunud demonstrandid ajendit."

Euroopa Liidule lähemale

Tüüri sõnul on omamoodi unikaalne aga kogu mäsu vormiline ajend ehk soov saada Euroopa Liidule lähemale.

"Mulle ei meenu, et keegi oleks kuskil nii raevukalt Euroopa idee eest võidelnud, kui seda tehakse hetkel Ukraina väljakutel," meenutas Tüür.  Asjaolu, et tegelikkuses on vastuhakkajate peades kardinaalselt erinevaid ideid alates marurahvuslusest kuni lihtsa anarhismini, pole tema sõnul niivõrd oluline.

"Kõik toimub Euroopa Liidu lipu all, mis on tõusnud omamoodi ikooni staatusesse ja seda ajal, kui Euroopas endas on pead tõstmas europessimism!" märkis Tüür. "Nii et meie siin Euroopa Liidus peaksime kõik korraks tänulikult vaatama Ukrainas toimuva poole ning mõtlema, mida me oleme õigesti teinud."

Viimased uudised kõnelevad, et Sevastoopoli linnanõukogu liige Sergei Smoljaninov kutsus üles tooma Ukrainasse sisse Vene väed. Kohaliku väljaande ForPost andmetel pöördus Smoljaninov sellise palvega Venemaa presidendi Vladimir Putini poole.