"On sügavalt kahetsusväärne, et Sirbi peatoimetaja ümber on vallandunud nii poleemiline olukord. Oman selles kaasvastutust," sõnas Klaas Delfile.

Klaasi sõnul on sündmused arenenud väga kiiresti ja ootamatult. "Nüüd on tarvis keskenduda nii Sirbi kui ka SA Kultuurileht teiste väljaannete ilmumisele ning töörahu tagamisele. Samuti on tarvis läbi viia uus Sirbi peatoimetaja konkurss," ütles Klaas

Küsimusele, kas Klaas on kaalunud nõukogu esimehe ametist loobumist, vastas Klaas, et keset segadust pole lahkumine õigustatud. "Olen SA Kultuurilehe nõukogu juhtinud viimased aastat. Näen oma ülesannet selles, et õnnestuks Sirbi peatoimetaja konkurss. Seni kuni mul on asutajaõigusi teostava ministri ja nõukogu usaldus, kavatsen oma tööd nõukogus edasi teha. Pole minu stiil keset segadust lahkuda," ütles Klaas.

Klaasi sõnul ilmub uues numbris osaliselt Kaur Kenderi ettevalmistatud ja tellitud materjale, osa tekste on aga uue toimetajate tuumiku organiseerituid.

Klaas teeb nõukogu neljapäevasel koosolekul ettepaneku kuulutada välja uus konkurss kultuurilehele Sirp peatoimetaja leidmiseks.

Sirbi peatoimetaja kohusetäitja Kaur Kender ja toimetaja Robert Kurvitz teatasid ööl vastu esmaspäeva ZA/UM-i veebilehel, et astuvad oma ametikohtadelt tagasi, kuna on teinud Andres Aule avaldamata loomingu väljaandmisega ränga eksimuse.

SA Kultuurileht andis omakorda teada, et Sirbi toimetust juhivad kuni uue peatoimetaja leidmiseni Lea Larin, Tambet Kaugema ja Tiina Mattisen ning leht ilmub reedel kindlasti.

SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas ja juhatuse liige Toomas Väljataga kinnitavad, et reedel Sirp ilmub.

Väljataga sõnul juhivad pärast peatoimetaja kohusetäitja Kaur Kenderi tagasi astumist kuni konkursi lõppemiseni Sirbi toimetust Lea Larin, Tambet Kaugema ja Tiina Mattisen.