Laupäeva õhtul kella 17 ajal tuli Ida prefektuuri teade, et Vinni vallas Võhu külas võib 83aastane naine juba eelmise päeva õhtust kadunud olla.

Tegemist oli hooldekoduelanikuga, kes lubati sünnipäevaks koju aega veetma. Naisel hoidis silma peal lähedane inimene, kes teatas ka ta kadumisest.

Sündmuskohale sõitsid patrullpolitseinikud ja koerajuhid. Esmalt alustasid tööd kaks koerajuhti koos koertega. Nad asusid kiiresti tegutsema, sest metsa all hämardub ruttu, mis raskendab otsinguid.

"Metsa all oli mitmeid jälgi, lasin koeral töötada, kuid samas vaatasin ise ka ringi. Peagi paistis võsast pooleldi riides olev naine, kes üritas vaevaliselt üles tõusta," kirjeldas naise leidmist Ahto Uue.

Ta ütles, et maja taga oli kõrge rohi ja oksarägastik. "Karugi poleks läbi murdnud aga kuna naisel oli nägemisprobleeme, siis ilmselt oli ta üritanud sealtkaudu liikuda, mille tagajärjel sai ta kehale marrastusi," lisas Uue.

Politseinikud aitasid naise metsast välja põllu äärde, kus meedikud vaatasid ta tervise üle ja andsid sugulaste hoole alla. Peale otsinguid asusid koerajuhid liikuma järgmise metsatuka poole, kus samuti olid seenelised orientiiri kaotanud.

Politsei soovitab nooremal põlvkonnal oma vanematele meelde tuletada metsaskäimise riskidest. Alati tuleb arvestada oma tervisliku seisundi ja füüsiliste võimetega. Häda korral aitab kaasa võetud täis laetud akuga mobiiltelefon.