„Kui kongress peaks sellise resolutsiooni tagasi lükkama pärast seda, kui Ühendriikide president on juba otsustanud tegutsema hakata, oleksid tagajärjed katastroofilised,“ ütles McCain pärast Valges Majas presidendiga kohtumist ajakirjanikele. Vabariiklane McCain teatas, et kohtumine julgustas teda, kuid on veel pikk tee minna, et resolutsioon läbi suruda, vahendab Reuters.

McCain ütles, et tema ja vabariiklasest senaator Lindsey Graham, kes osales samuti kohtumisel Obamaga, on resolutsioonis muudatuste tegemise poolt, mis laiendaksid seda nii, et see ei oleks ainult vastus Süüria presidendi Bashar al-Assadi valitsuse keemiarelvade kasutamisele.

„Me soovime sellise eesmärgi sõnastamist, mille järgi aja jooksul vähendataks Bashar al-Assadi võimekusi ning suurendataks ja uuendataks Vaba Süüria Armee ja Vaba Süüria Valitsuse võimekusi, nii et nad saaksid suurendada oma hoogu lahinguväljal,“ ütles McCain.

Nii McCain kui ka Graham on olnud juba ammu USA sekkumise poolt Süüria kodusõtta Assadi vastu, kuid demokraat Obama on püüdnud sellest seni hoiduda.

„Me hindame presidendi kohtumist meiega kõrgelt. Meil oli otsekohene mõtetevahetus ja ma arvan, et me oleme leidnud mõningad valdkonnad, kus võime koostööd teha. Aga meil on pikk tee minna,“ ütles McCain.