„Tundub, et see slogan on maha viksitud bussijaama infotahvlilt. Eks ta pealtnäha sellist koomikat tekitab. Samuti on see ebaharilikult pikk,“ kommenteeris Ivo Rull Delfile.

„See „Tule meiega!“ osa oli sotsidel kasutusel juba kevadel, seda kasutati ka vene keeles. Nüüd on sinna poogitud otsa mingid piirkonnanimetused ja ilmselt usutakse, et nii võidakse olla edukas,“ lisas ta.

Hüüdlausest võib Rulli sõnul üsna selgelt välja lugeda mõtte, et kogu riigis võimuletulek 2015. aastal algab kohalikest valimistest.

Aga mida see Türi seal tähendab? Miks just Türi? „Hea küsimus. Eks siin on näiteks ka sellist rütmilist keelemängu Türi, Tallinn, Toompea – TTT,“ ütles Rull.

Rull nentis, et igasugune poliitiline lipukiri peabki tekitama erinevaid tõlgendusi ja assotsiatsioone.

„Kes ei mäletaks siis Res Publica loosungit „Vali kord!“ Algselt kahetähenduslik ja pärast tuli veel kolmas tähendus juurde: vali ainult üks kord,“ jätkas ta.

SDE teatas eile, et kohalikele valimistele minnakse loosungiga „Tule meiega! Täna Türi ja Tallinn, homme Toompea,“ mis kätkeb partei hinnangul endas sõnumit, et muudatused riigis algavad muutustest igas vallas või linnas.

Erakonna valimisloosungit saab sotside teatel kohandada vastavalt konkreetsele linnale või vallale, näiteks „Tule meiega! Täna Tartu, homme Toompea“ või „Tule meiega! Täna Värska, homme Toompea.“