Praeguse päevakorra eelnõu alusel ei ole Savisaare laenukustutus ERJK järgmise istungi päevakorras, kui keegi komisjoniliikmetest seda küsimust ei tõstata, siis ERJK seda ei aruta. "See ei ole ka ERJK teema seni, kuni pole selge, et saadud raha kasuti erakonna tegevuses. Teema on korruptsioonivastase erikomisjoni pädevuses ja nemad peavad selgitama, kas siin on korruptsiooniohtlik olukord või mitte," teatas Ojasalu.

Puht eetilise vaatepunkti kohaselt on see Ojasalu hinnangul võrreldav riigikogu liikmete nn. "Volvo skandaaliga", kus riigikogulased said tavakliendile kättesaamatuid soodustusi, laenu kustutamine on samuti ebaharilik soodustus, mis ei ole tavatingimustes laenajale kättesaadav.

"Olemuslikult on tegemist oma ametipositsioonist tuleneva mõju ärakasutamisega isiklikes huvides. Erakonna esimehe puhul on see veelgi kriitilisem, sest erakonna kaudu on tal ulatuslik mõju võimu teostamisel Tallinnas ning tegemist ei pruugi olla vaid isikliku kasu saamisega, vaid võib olla tegemist ka teatud soodustuste loomisega oma võimupiirkonnas," lisas Ojasalu.

Seetõttu on tema sõnul oluline, et korruptsioonivastane erikomisjoni teeb üheselt selgeks, kes oli laenu andja ehk kingituse tegija ning seda mitte ainult formaalselt ehk näidates mingit suvalist off-shore'i, vaid sisuliselt nö kasusaaja tasandil. Ka peab selgeks tegema, kas laenusuhte puhul ei olnud algusest peale tegemist näiliku tehinguga, millega varjati tegelikult raha liigutamist mingil muul põhjusel ja nüüd kirjutati laen korstnasse.