Telesaadetest on tuntuks saanud mitmed selgeltnägijad ja ravitsejad. Saates paistavad mitmed selgeltnägijad olema võimekad ja teadjad. Kuidas on lood tegelikult?

Olen minagi mõne selgeltnägijaga ühendust võtnud ja saatnud neile kellegi foto, et saada inimese kohta teavet. Paraku pole mulle mingit teavet antud ning üks selgeltnägija vastas mulle umbes nii, et tema arvates olen saatnud foto valel aadressil ja arvas, et mul läks saatmine valesti.

Ühele teisele tuntud selgeltnägijale saatsin kirja koju koos inimeste fotodega ja küsisin temalt konkreetse küsimuse. See inimene keeldus mulle vastamast ja küsis vastu, et kui ma tema võimetes kahtlen, miks ma siis üldse tema poole pöördusin.

Need telesaates tuntuks saanud selgeltnägijad ei anna mingit teavet ja ilmselt nad ka ei näe midagi selgelt. Või on nende selgeltnägemine nii kallis, et ilma paksu rahakotita pole mõtet nende jutule minna?

Mustlaste puhul on ka lood sellised, et ennem uurivad sinu elulugu ja siis ennustavad kuuldu põhjal sulle tulevikku. Mida rohkem neile raha udu ajamise eest maksad, seda kaunimat tulevikku nad sulle ennustavad.

Usaldada saame siiski ainult kõrgharidusega arste. Kui mõni patsient heast südamest mõnele doktorile mingit pistist annab, siis see on patsiendi oma valik. Kingitusi võib ikka teha.

Tean ka neid inimesi, kes arsti juurde minnes doktorile näiteks kommikoti või assortiikarbi viivad. Mis selles siis halba on?