„Laari panganõukogu juhi kohale toetanud Reformierakonnal on kibedus hinges ja on selge, et sellised väljaütlemised koalitsiooni tervisele pikas plaanis hästi ei mõju,“ ütles Mikser, kes samal ajal on üsna veendunud, et IRL ei hakka koalitsioonist lähiaegadel koalitsioonist ka kuhugi tõttama.

Mikser lisas ERR raadiouudistele antud intervjuus, et kindlasti jälgitakse väga kiivalt erakondade reitingute muutusi ja eriti seda mööda, mida lähemale tulevad valimised.

„Valimiste lähenedes on ka koalitsioonipatrnerite seas nii, et kindlasti igaüks on ise enda eest väljas ja väga vennaarmu ei tunta,“ tõdes ta.

Teine küsimus on see, kuivõrd suured pinged on partnerite vahel erinevate seaduseelnõude menetlemisel.

„Selge on see, et koalitsiooni tervis on kehvem kui ta on pikkade aegade jooksul olnud,“ sõnas Mikser ja leidis, et lõppude lõpuks arvestavad kõik partnerid seda, mis juhtub päeval päraet seda, kui uks prõmmuga kinni lüüakse.

„Ega siin ei ole IRLi jaoks meeldivaid valikuid olemas,“ sõnas Mikser ja arvas seepärast, et küllap koalitsioonipartnerid ikka ära lepivad.

Riigikogust lahkuv ning Eesti Panga nõukogu esimeheks asuv kahekordne peaminister Mart Laar saatis eile õhtul oma erakonnakaaslastele teravas toonis kirja, milles ta taunib võimupartneri Reformierakonna tegemisi ning räägib IRLi võimalusest avada tee uue võimuliidu moodustamiseks.