Kohe tuleb ka ära märkida, et rahvaloenduse andmed erinevad mõnevõrra rahvastikuregistri omadest, mille järgi pannakse kokku valijate nimekiri. Rahvastikuregistri andmed pole kahjuks avalikud.

Kokku loendati Tallinnas 31. detsembri 2011 seisuga 393 222 inimest.

Eestlased - 217 601

Eestlased moodustavad lõviosa Sotsiaaldemokraatliku erakonna, IRLi ja Reformierakonna valijatest. Eestlasi oli rahvaloenduse ajal Tallinna elanikest 55,3 protsenti.

Venelased, ukrainlased ja valgevenelased - 162 515

Venelased ja neile väga lähedased ja enamasti venestunud ukrainlased ja valgevenelased moodustavad Keskerakonna poolt hääletavate inimeste tuumiku. Neid on Tallinnas 41,3 protsenti.

Vene keeles suhtlejad - 3319

Tallinna elanikest 0,8 protsenti moodustavad tatarlased, juudid ja armeenlased, kes ühiskondliku suhtlemise keelena kasutavad enamasti vene keelt, aga kellele ei pruugi Keskerakonna venemeelsed argumendid nii hästi peale minna. Iseasi on, kuidas Tallinna opositsioonierakonnad neid enda poole suudavad meelitada.

Pigem eestimeelsed välismaalased - 4745

Soomlasi, lätlasi, leedulasi, poolakaid ja sakslasi on Tallinnas 1,2 protsenti. Enamikule neist pole Tallinnasse Moskva pargi rajamine arvatavasti mingi positiivne uudis. Enamus neist on sattunud Eestisse nõukogude ajal, sest isegi Tallinnas elavatest soomlastest alla poole on sündinud Soomes. Seetõttu võivad paljud neist olla üsnagi venestunud. Teiselt poolt aga määrati nende rahvus nende endi sõnade kohaselt, mistõttu venestumine ei saa olla täielik.

Muud rahvused - 4 333

Muudest rahvustest inimesi on Tallinna elanike seas 1,1 protsenti. Nende seas on kindlasti omajagu endisest Nõukogude Liidust pärit inimesi, nagu aserid või usbekid, aga ka palju uusimmigrante. Näiteks elab Tallinnas paarsada Rootsis ja Suurbritannias sündinud inimest ning 113 inimest Kesk ja Lõuna-Ameerikast.

Kokkuvõtteks

Tallinna elanike seas on ülekaalus eestlased, kes hääletavad reeglina praeguste opositsioonierakondade poolt. Venelasi on natuke üle kahe viiendiku, nemad moodustavad aga väga selgelt Keskerakonna valijate tuumiku. Umbes kolme protsenti Tallinna elanikest ei saa nimetada aga eestlasteks ega venelasteks ja nende hääletuskäitumine on raskelt ennustatav.