Esmaspäeva hilisõhtul kohaliku aja järgi kinnitati 51 inimese hukkumist. Teisipäeva varastel tundidel teatasid ametnikud hukkunute arvu suurenemisest veel 40 võrra, kui rohkem surnukehi surnukuuri jõudis.

Koolis oli parajasti 75 õpilast ja personali liiget, kui tornaado seda tabas, vahendab CNN.

Päästetöötajad alustasid öö saabudes rusude läbiotsimist, et leida sinna lõksu jäänuid, kuid lootused kedagi elusana leida olid väikesed.

Pärast kõrvulukustava tormimüra vaibumist tulid ellujäänud varjenditest välja ja nägid apükalüptilist pilti. Autovrakid olid segamini üksteise otsa paisatud ja parkimisplats näis prügimäena.

Kvartalite kaupa elumaju oli maa pealt pühitud.

Tormi tekitatud kahju hinnatakse esialgselt koodiga EF4 (tuule kiirus 257-322 kilomeetrit tunnis) ning see on viiepallisel skaalal raskusastmelt teine, teatas USA rahvuslik ilmateenistus.

Tornaado oli hinnanguliselt üle kolme kilomeetri lai, kui läbi Moore'i liikus.

Oklahoma kuberner Mary Fallin ütles, et võimud teevad kõik, et kadunud või vigastatud inimesi leida.

Oklahoma ülikooli meditsiinikeskuse esindaja Scott Coppenbargeri sõnul toodi neile vigastatuna 45 last ja 20 täiskasvanut. Vigastused varieerivad kergetest eluohtlikeni.

Moore'i meditsiinikeskus tuli evakueerida, sest sai tõsiselt kahjustada. Kõik patsiendid saadeti Normani regionaalhaiglasse ja Healthplexi haiglasse ning ka tormis vigastatutel paluti minna nendesse haiglatesse, kus tegeldi 80 vigastatuga.

Tornaado pani kinni ka teed, kuhjates neile rususid.

Üle 38 000 elektritarbija Oklahomas jäi elektrita, teatasid kohalikud energiafirmad.

Kogu nädalavahetuse jooksul sai Oklahomas kahjustada või hävis hinnanguliselt 300 majapidamist, teatas Punase Risti esindaja Ken Garcia.

Varasemas tornaados Shawnee's hukkus kaks 70. eluaastates meest.

Oklahomas, Kansases, Illinoisis ja Iowas teatati kokku 28 tornaadost, teatas rahvuslik ilmateenistus. Kõige rohkem said kannatada Oklahoma ja Kansas.

Mitmete faktorite koosmõju, sealhulgas tugevad tuuled ning sooja niiske õhu ja kuiva õhu kokkupõrge, tähendab, et tornaadosid on USA-s oodata ka lähipäevil.

Uudis on täiendamisel.