"Kaheksandat korda korraldatav joonistusvõistlus on kujunenud elujõuliseks traditsiooniks ja osavõtt sellest on läbi aastate olnud väga arvukas," ütles major Toomas Luman Kevadtormi tsiviil-sõjalise koostöö teenistusest, kelle sõnul on võistlusega rahul olnud nii lapsed kui kaitseväelased.

Igal aastal Kevadtormiga samas maakonnas korraldataval joonistusvõistlusel hindab kaitseväelastest zürii töid neljas vanusegrupis: 1.-3. klassi, 4.-6. klassi, 7.-9. klassi ja 10-12. klassi vanusegrupis. Joonistusvahendite ja tehnika kasutamise osas on autoreil täielik valikuvabadus.

Võistluse läbiviimise eest seisab hea õppuse Kevadtorm tsiviil-sõjalise koostöö teenistus, kes kogub võistlustööd koolidest kokku Kevadtormi lõpus. Parimatele on auhindadeks professionaalsed kunstitegemisevahendid ehitusettevõtte Nordecon AS poolt.

9.-25. maini vältav Kevadtorm viiakse läbi peamiselt kaitseväe keskpolügooni aladel Kuusalu vallas ja Kadrina valla loodeosas. 21.-23. mail liiguvad üksused keskpolügoonilt läbi Tapa, Albu ja Aegviidu vallaAnija valda. Õppus hõlmab ka Jõelähtme ja Raasiku valda ning Loksa ja Tallinna linna.

Õppusel osalevad esmakordselt merevägi ning liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast. Kevadtorm lõpeb 25. mail lõpurivistusega Kuusalu staadionil. Tänavu üheteistkümnendat korda toimuvat Kevadtormi korraldatakse igal aastal erinevas Eesti piirkonnas.