Nyman-Metcalf märkis, et saabus Iisraelist just möödunud nädala reedel ja seal ei olnud sugugi tunnet, et varsti puhkeb sõda. "Samas on seal piirkonnas alati teatud määral pingeline olukord ja üle piiri tulistamised tulevad ette nii tihti, et see ei ole seal sama suur ja närviline sündmus, kui see oleks siin meil."

Sõjaolukorda Iisrael Nyman-Metcalfi hinnangul pigem luua ei taha. "On teada, et USA ja teised riigid on äärmiselt ettevaatlikud Süüriasse sekkumise suhtes, mis võiks tähendada, et Iisrael jääks teatud määral üksi niisuguses sõjas. Neil ei ole sellest midagi erilist võita, kuna ei üks ega teine pool (Assadi režiim või mässulised) ei ole eriti Iisraeli sõbralikud ega ka mitte momendil võimelised Iisraelile kallale tungima (neil on ju oma maal piisavalt keeruline olukord)," rääkis Nyman-Metcalf.

Samas tahab Iisrael Nyman-Metcalfi sõnul alati näidata, et nende sõnadel ja hoiatustel on tõsi taga. Seda erinevalt mõnest teisest riigist, kes pole suutnud Süüria suhtes suurt peale hoiatamise midagi teha. "Sellepärast, kui nad näevad ohtu endale, siis nad ründavad, ja ma arvaks, et nad loodavad, et see saab olema kaunis piiratud sõjaline tegevus just selleks, et näidata, et neil on jõud olemas."

Kui Iisrael peaks oma sõnu tegudega kinnitama hakkama, siis ei saa Nyman-Metcalfi sõnul sugugi kindel olla, et asi ei lähe hullemaks. "Iisrael võib olla alahinnanud Süüria võimalust tagasi lüüa. Süüria režiim võib leida, et nad peavad näitama, et suudavad tugevalt reageerida, eriti Iisraeli vastu, kuna see riik ei ole ju piirkonnas ühegi maa eriline sõber ja tema provokatsioonile mittevastamine võib olla hullem, kui mingi muu riigi sarnase tegevuse puhul," selgitas professor.

Isegi kui Iisrael peaks sõjalisi samme astuma ja Süüria neile vastama, siis ei tähenda seegi veel aga kindlasti regionaalset sõda. "Teised riigid jääksid vast siiski pigem tagasihoidlikuks sekkumisega. Hiljuti on ju nähtud, et isegi USA ei tule alati kohe Iisraelile sõjaliselt appi. Pigem võib tulla olukord, mis sarnaneb sellega, mis on aeg-ajalt Iisraeli ja Gaza vahel: rünnatakse, aga suureks sõjaks ei lähe."