Esindajad Allan Alaküla ja Tõnu Karu viibivad Brüsselis vastavalt vajadusele kaks-kolm korda kuus lähetustega ning neile makstakse selle eest päevaraha 32 eurot.

Tallinna esindus on tänavu suures osas hõivatud Euroopa rohelise pealinna temaatikaga ning selle ühe alateema – tasuta ühistranspordiga, luues näiteks Euroopa tasuta ühistranspordi võrgustikku. Lisaks Euroopale on esindus arendanud tänavu ses valdkonnas ka suhteid näiteks Chengdu linnaga Hiinas.

Esindus juhtis Läänemere Linnade Liidu tasuta ühistranspordile keskendunud konverentsi korraldamist aprillis ning on tegev augustis toimuva tasuta ühistranspordi konverentsi ettevalmistamisel. Lisaks on esinduse töötajatel tänavu kavas tosinkond selleteemalist ettekannet rahvusvahelistes linnade võrgustikes ja institutsioonides nagu UITP, Eurocities, Eurotowns, BaltMet, UBC, Strasbourg Club, Intermodes, ECOAP.

Euroopa Komisjoniga arutatakse tasuta ühistranspordi keskkonna- ning sotsiaal-majanduslike mõjude rahvusvahelise võrdlev-uuringu läbiviimise võimalusi.

Tallinna esindus töötab alates 1999. aastast.