Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Katri Kralli sõnul esitas politsei 34-aastasele Alekseile kahtlustuse tapmises, samuti tulirelva, laskemoona ning kahe helisummuti ebaseaduslikus käitlemises ning prokurör taotles tema vahi alla võtmist.

"Viru maakohtu tänase määrusega jäeti kahtlusaluse vahistamistaotlus rahuldamata. Kohtu arvates ei ole põhjendatud prokuratuuri seisukoht, et varem kohtulikult karistamata kahtlusalune võib kriminaalmenetlusest kõrvale hoiduda või jätkuvalt kuritegusid toime panna," ütles Krall BNS-ile.

Kuna tunnistajate ja kahtlusaluse ülekuulamisel antud ütlused on vastuolulised, siis võib esitatud tapmiskahtlustus olla kohtu hinnangul ennatlik. "On võimalik, et kahtlusalune kasutas ebaseaduslikku tulirelva enesekaitseks, kuna talle tekitati tõsiseid kehavigastusi," märkis kohus.

Prokuratuuri kinnitusel on tulirelv, laskemoon ning helisummutid kahtlusaluselt kohtueelse menetluse käigus ära võetud. "Esialgsetel andmetel ei olnud kahtlusalune ohvri ning kannatanuga tuttav. Uurimine ning sündmuse täpsete asjaolude väljaselgitamine selles kriminaalasjas jätkub," lisas Krall.

Tema sõnul on prokuratuuril 10 päeva jooksul õigus esitada määruskaebus kohtu määrusele kahtlusalune vabadusse jätta.

Tulistamine toimus ööl vastu 21. aprilli kella 1 paiku Narvas Pähklimäe tänaval. Seal sai 20-aastane Deniss kuuli rindu ning kuigi ta viidi Narva haiglasse, ei suutnud meedikud tema elu päästa. Samal ajal ja kohas sai laskehaava jalga 19-aastane Anton, kellele anti esmaabi. Ka tule avanud Aleksei sai vigastada ja ta viidi haiglasse.