President Arnold Rüütli nõunik Jüri Kann rääkis Delfile, et sünnipäevalapse soovi austades ei tähistata sünnipäeva suurelt. Küll aga korraldab rahvusliku arengu fond rahvusraamatukogus kõnekoosoleku, mille ettevalmistused käivad.

„Üritus toimub rahvusraamatukogu ruumides 10. mail algusega kell 15. Seal tehakse neli ettekannet, seejärel on võimalus õnnitlusteks ja tervitussõnadeks,“ rääkis Kann. Ettekannetega esinevad Arno Almann, Ignar Fjuk, Peeter Ernits ja Jüri Kann ise.

Ignar Fjuk peab ettekande teemal „Tagasivaatavalt - millist ärkamisaega Eesti väärinuks?“, Arno Almann teemal „Nurgakivid iseseisvuse taastanud Eesti õiguskorra vundamendis“, Peeter Ernits teemal „Kuidas tegelikult oli“ ja Jüri Kann teemal „Suund Eesti jätkusuutlikule arengule“.

Kõnekoosolekule „Kuidas tegelikult oli“ pääsevad kutsetega külalised. „Põhiliselt on need isikud, kes kas otseselt või kaudselt olid seotud Eesti iseseisvuse taastamisega,“ ütles Kann.

Konverents kestab koos sõnavõttudega paar tundi ning seejärel on saali ees asuvas fuajees külaliste auks vastuvõtt, kus pakutakse võileibu.

Üritust aitab korraldada presidendi kantselei, kelle eestvedamisel paigutatakse sünnipäevahommikul kantselei koridori seinale president Arnold Rüütli portreemaal ja organiseeritakse rahvusraamatukogu fuajeesse Arnold Rüütli fotonäitus.