"Seda selleks, et võimalikult kiiresti taastada puhastusjaama tavapärane töö, vältimaks jaama täielikku seiskumist ning sellega ulatusliku keskkonnareostuse tekkimist," ütles Delfile AS Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp.

Merre juhiti niisiis linna kanalisatsiooni- ning sademevee süsteemist kogutud puhastamata vett, st heitvett, vihmavett ja lume sulamisvett. "Heitvett ei pumbata randa, vaid süvavee väljalasu kaudu kolme kilomeetri kaugusele Tallinna lahte," täpsustas Topp.

Topp selgitas, et avarii näol oli tegu torustiku mehaanilise purunemisega ehk järele andis ühenduskoht. "Tegemist on viis aastat tagasi renoveeritud torustikuga. Hetkel on vara öelda, mis konkreetselt võrdlemisi uuel torustikul purunemise põhjustas."

Topp märkis, et sedalaadi õnnetused on väga harvad, viimati leidis analoogne juhtum aset pea 20 aastat tagasi.

Ohtu elanike tervisele Toppi kinnitusel ei ole, kuid kuna tegu oli keskkonnariskiga, siis kaasati laupäeval ka keskkonnaamet ja päästeamet.

Toppi sõnul tuvastati lekke asukoht ja kella üheks päeval oli hommikul kella kaheksa ajal tekkinud probleem enam-vähem kontrolli alla saadud ja päästebrigaad võis lahkuda.

Hetkel on merre voolanud heitvee kogus veel selgitamisel, kuna päeva jooksul olid kogused erinevad.

Delfi lugeja sõnul oli roiskvee lõhna tunda ka Pikakari rannas.