Tammerk nägi probleemi selles, et nende reeglite alusel on inimesel on õigus tagasi võtta ka oma intervjuu, mille ta on mõnele meediaväljaandele teadlikult andnud, vahendab ERR Uudised.

"Ma ei kujuta hästi praktikas seda asja ette, kuidasmoodi seda ellu viia. See võib-olla on üks kõige raskemaid asju. Ja mis ka meedia jaoks jäi nagu kripeldama sellest juhendmaterjalist: et kuidas saab ajakirjandus töötada siis, kui inimesed hakkavad ridamisi nakatuma sellesse tõppe, et nad leiavad, et ei, ma ei tahtnudki seda intervjuud anda. Või et jah, tore oli anda seda vox populi intervjuud tänaval, eks ole, mingist asjast, aga siis keegi tuttav ütles, et jõle, mingi mage mantel oli sul seljas, kuidas sa küll sellisega ringi käid? Siis teatan televisioonile, et palun lõigake see igalt poolt välja. Absurd täiesti!" rääkis Tammerk "Terevisiooni" saates.

Peep ütles vastuväiteks, kui nõusolek intervjuuks oli antud ja intervjueeritav ümber mõtleb, peab ta tõendama, et tegemist oli tema ülemäärase kahjustamisega.