Kella 11.30 ajal helistas vene keelt kõnelenud mees ühe vanema naise lauatelefonile Võru vallas Navi külas. Ta rääkis midagi toimunud avariist ja rahanõudest. Naine katkestas segase kõne ning teatas juhtunust politseile.

Kaks kõnet tehti Võrus elavatele naistele. Ühel juhul väitis vene keeles rääkinud mees, et poeg on õnnetuse tagajärjel viga saanud ning anti telefoninumber tagasihelistamiseks.

Naine helistaski antud numbril tagasi, sai aru, et tegemist pole tema lähedasega, katkestas kõne ja teatas juhtunust politseile. Teisel juhul teatas vene keeles rääkinud nuttev mees, et viibib haiglas raskes seisundis ning palus tagasi helistada, et asjast täpsemalt rääkida. Ka see naine teatas juhtunust politseile.

Võru politsei kriminaaltalituse juht Anti Paapi sõnul tegutsesid inimesed väga õigesti, et teatasid kahtlastest telefonikõnedest politseile.

"Nii peaksid käituma kõik, kellele taolise sisuga kõned tulevad. Kui tehakse ettepanek tagasi helistada, siis tuleks see number üles märkida ning samuti politseile teada anda. Mitte mingil juhul pole vaja raha maksta. Kõik, kes seda teadet loevad, peaks ühendust võtma oma eakate sugulaste ja tuttavatega ning hoiatama neid levivast petuskeemist ning rääkima, kuidas sellise kõne saabumisel oleks õige käituda. Kindlasti tuleks suhelda sel teemal nende sugulastega, kes eestikeelseid uudiseid ei loe,“ ütles Paap.