Veidemann rääkis ETV hommikuprogrammis "Terevisioon", et nüüd on tähtis see, et iga kultuurivaldkond tooks esile isiksusi, kusjuures nende looming ja isiksuslik kvaliteet peab olema suhtes kogu rahvaga, vahendab ERR Uudised.

"Aga see uus põlvkond ei ole jõudnud veel esile tõusta, mis tähendab seda, et meil on lootust, et sellest uuest põlvkonnast kasvavad ka Mikiverid, Merid, Krossid, kellel on väga suur tähendus kogu rahva seisukohalt. Kui nad midagi ütlevad, kui nad põrutavad, siis rahvas jääb kuulama. Praegu ei kuula enam keegi neid," ütles Veidemann.

"Me elame turuühiskonnas, mida tookord ei olnud. Nii et selles mõttes see pinnas päris selline ei ole, et tooks esile suuri isiksusi. Suuri isiksusi toovad esile erakordsed ajad, ülejäänud ajal valitseb keskpärasus või on üksikud tähed, kes ennast ise teostavad, aga kes enam sotsiaalses kommunikatsioonis ei pruugi enam osaleda, eriti kui tunnevad, et neid ei kuulata."

Veidemanni sõnul on tänapäeva Eesti paradoks see, et kogu õitsva ja mitmekesise kultuuri juures on erakordselt masendavas seisus poliitiline kultuur.

Veidemann ütles riigikogus, et 25 aasta eest sõna maksis. Kuid tõdes saas et mitte kunagi varem, aga paraku ka hiljem, ei ole ta tundnud kultuurieliidi nii tugevat kaalukust.

Eesti ühiskond on selleks liga väike, et seda "sina mulle, mina sulle" meetodil valitseda," ütles Veidemann täna riigikogus.