Laupäeva öösel sõjaseisukorra välja kuulutanud kommunistlik liider ütles riigimeedia vahendusel, et "arvestades praegu valitsevat olukorda on jõudnud kätte aeg Ameerika imperialistidega arved klaarida."

USA sõnul taolised ähvardused ainult süvendavad Põhja-Korea isolatsiooni.

Valge Maja pressiesindaja Josh Earnest ütles, et Ameerika Ühendriigid on valmis oma huve selles regioonis kaitsma ja soovitas kommunistlikul riigil lõpetada "sõjakas retoorika" ning "loobuda tuumaprogrammist".

Eile ütles Jong-un, et USA "järelemõtlematu" provokatsiooni korral ründaks Põhja-Korea "halastamatult USA mandriosa [...], sõjaväebaase Vaikse ookeani piirkonnas, sealhulgas Hawaiil ja Guamil ning Lõuna-Koreas."

Laupäeva hommikul teatas kommunistlik riik, et on sisenenud Lõuna-Koreaga sõjaseisukorda.

Reedel andis kommunistliku riigi liider käsu panna strateegilised raketid stardivalmis rünnakuks USA baasidele Lõuna-Koreas ja Vaikses ookeani piirkonnas.

Viimastel nädalatel on pinged Korea poolsaarel uude haripunkti tõusnud. Veebruaris järjekordse tuumakatsetuse korraldanud Pyongyang on reaktsioonina ÜRO täiendavatele sanktsioonidele ning Lõuna-Korea ja USA ühisõppustele taganenud 1953. aastal Korea sõja lõpetanud relvarahust.

Samuti on Põhja-Korea ähvardanud Washingtoni ja Souli ennetava tuumarünnakuga.

USA ja Lõuna-Korea sõlmisid eelmisel nädalal kaitseleppe, mis lubab Soulis kutsuda Washingtoni appi ka väheintensiivse kallaletungi korral.

FOTOD: Eile toimus pealinnas Pyongyangis liider Kim Jong Un'i ja sõja toetuseks suur rahvakogunemine.