Vene ajakirjanik ütleb Alliku intervjuule sissejuhatuseks, et rahvuslusest vaevatud valijaskond kuuleb sotsiaaldemokraatide suust lootust, kuid reformistide jaoks on erakonna reitingu kasv ärritav ja nad süüdistavad sotse tolerantsuses ja Eesti huvide reetmises.

"Kui meil on idee, et Eesti venekeelne elanikkond on viies kolonn, siis me peame tegema selle lojaalseks Eesti riigile," rääkis Allik ajakirjanikule. "Aga meie teeme esialgu kõik, et nende lojaalsus vaid väheneks. See tähendab, et ühelt poolt me kardame, aga teiselt poolt ei tee midagi, et inimesed tõepoolest lõimuks."

"Nendel noortel peab olema motivatsioon, et keelt õppida. Aga seda ei ole. Miks? Sest kakskümmend aastat teeme me kõik selleks, et Eestis ei oleks vene intelligentsi. Võtame ette väikeseid kavalusi, piiname neid tasapisi, ei anna üht või teist – las nad sõidavad kõik minema," selgitas Allik, kuidas tema meelest eestivenelastega käitutakse.

Oleme muutunud suure liidu kurjaks koeraks

Allik ütleb intervjuus, et vabalt eesti keelt valdavaid ja kodakondsusega venelasi parlamenti, valitsusse ega ministeeriumisse niisama lihtsalt vastu ei võeta ja koolinoored teavad seda.

"Sellepärast, et rahvas pole kuigi kaugelevaatav!" räägib Allik. "Nad ütlevad: las venelased sõidavad kõik minema, aga nad ei saa aru, et hommepäev pole neil siis enam transporti ega elektrienergiat, sest need tegevusalad on venelaste käes."

"Meie rahvuslus teeb Eestist provintsi, te ju ise näete. Euroopa tagahoov, mitte enamat. Muidugi, Eestist peab saama riik, mis seisab eraõiguslikul alusel ja mitte kodanikkonnal. Venelased peavad saama ka parlamendis töötada ja mujal samuti. Ja siis võiksime me olla positiivseks eelpostiks euroliidule. Selle asemel oleme aga muutunud suure liidu väikeseks kurjaks koeraks. Milleks? Nii sakslased kui prantslased vaatavad meid imelikult. Neil on meie suhtes teised huvid."