Streigi kuulutasid välja kaks suurimat ametiühingut, mis koondavad poolt Kreeka neljast miljonist tööinimesest, vahendab BBC News.

Ametiühingujuhtide teatel pahandavad neid töökohtade kaotamised ja maksude tõstmised, mida nõuavad Kreeka rahvusvahelised võlausaldajad.

„Streik on meie vastus ummikusse viivale poliitikale, mis on töötajatelt elu välja pigistanud, muutnud ühiskonna vaeseks ning tõuganud majanduse langusse ja kriisi,“ teatas erasektori ametiühing GSEE oma avalduses. „Meie võitlus jätkub nii kaua, kuni seda poliitikat ellu viiakse.“

GSEE organiseerib streiki koos avaliku sektori ametiühingu ADEDY-ga.

Mitmed marsid peaksid kulmineeruma meeleavaldusega parlamendi ees Ateena Syntagma väljakul, kus varem on sellistel puhkudel puhkenud vägivaldsed kokkupõrked.

Peaminister Antonis Samarasi kaheksa kuud ametis olnud valitsus on suhtumises streikijatesse omaks võtnud karmi liini, rakendades sel aastal kahel korral eriolukorra seadust meremeeste ja metrootöötajate tööle sundimiseks.

Vaatamata sellistele meetoditele on streigid jätkunud.

Prantsusmaa presidendi François Hollande'i teisipäevane visiit Kreekasse jäi suuresti kajastamata, sest ajakirjanikud streikisid.

Enam kui 20 üldstreiki pärast Kreeka kriisi algust ei ole suutnud kasinusmeetmeid peatada ja mingi erand ei ole tõenäoliselt ka käesolev streik.