Ernits tunnistas Delfile, et sellise raamatu kirjutamine on plaanis ja ka kirjastuste hulgas on huvi väga suur. Ehkki töö juba käib, ei saa tema sõnul detailidest veel täpsemalt rääkida.

"Plaan on kirjutada raamat, kus seda, mida inimesed Arnold Rüütlist teavad, on võimalikult vähe," kõneles Ernits. "Ma ei ütle, et see on sootuks teistsugune inimene, keda Eesti avalikkus tunneb, aga tahaks rääkida asjadest, millest ei ole mingitel põhjustel seni räägitud."

"Kõik eestlased teavad teda, aga enamik ei kujuta ette, kellega on tegemist," sõnas Ernits. "Mingisugust ülistustlaulu raamatust ei tule. Räägime asjadest, mis on Eestmaal toimunud ja kus Arnold Rüütel on osalenud."

Ernitsa sõnul on rõhk Rüütli Tallinna perioodil - näiteks tõi ta jaanuari ärevad sündmused, Moskva võitlused ja presidendiameti. "Materjal on erakordselt põnev ja seda on palju. Inimesi, kes on olnud nende sündmuste lähedal on ka päris palju," rääkis Ernits, kuid ei soostunud ütlema, kes peale Arnold Rüütli raamatus sõna saavad. "Kes ajalugu natuke tunneb, võib arvata, kes raamatus sõna saavad."

Ehkki tänavu 10. mail on Arnold Rüütlil 85. sünnipäev, ei ole Ernitsa sõnul eesmärk raamat just selleks ajaks valmis saada.