„Kuna tarbijad maksavad reaalselt tarbitud soojuskoguse alusel, siis tagasiarvelduse vajadus puudub,“ vastas AS Tallinna Küte turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Olga Petrova Delfi küsimusele selle kohta, kas katkestus mingil kujul klientidele ka hüvitatakse.

Soojusvõrgu magistraaltoru avariiremont Lasnamäe piirkonnas lõpetati kell 02:45 ööl vastu tänast ning samal ajal taastati kõigil tarbijatel ka soojusvarustus.

Petrova sõnul jäi katkestuse mõju korterite sisetemperatuurile ilmselt minimaalseks.

„Täna öösel ei langenud välisõhutemperatuur miinusesse ja püsis 0 kraadi lähedal ning üldjuhul öiseks ajaks häälestataksegi hoonete soojussõlmed ka madalamale temperatuurile,“ selgitas ta.

„Soojavee varustuse katkestuseta ei oleks tarbijad sisetemperatuuri langust tajunud. Sellise pikkusega katkestus võis põhjustada, vaid kuni paari kraadist ruumide sisetemperatuuri langust,“ ütles Petrova.

Tallinna Küte haldab 421-kilomeetrilist soojusvõrku ning selle hooldus ja remont on Petrova sõnul hädavajalik tagamaks klientidele kvaliteetset teenust. Tallinna Küte varustab soojusega ligi 3 600 hoonet. Petrova sõnul teeb ettevõte kõik endast sõltuva, et soojuskatkestused oleksid võimalikult lühidad ning vähem aktiivsel ajal.