Kultuuriministeeriumi kantsleri Paavo Nõgene sõnul peab ministeerium tugevdama võimekust õigusloome valdkonnas ja pöörama senisest rohkem tähelepanu ministeeriumi valitsemisala reguleerivate õigusaktide kaasajastamisele ning uute õigusaktide väljatöötamisele, teatas kultuuriministeerium.

Samuti jääb asekantsleri koordineerida riigivara haldamise ja valitsemisala riigihankeprotsesside juhtimine. "Marlen Piskunovi mitmekülgsed ja pikaajalised kogemused avalikus teenistuses toovad ministeeriumi täiendavat kompetentsi," märkis Nõgene.

Marlen Piskunov on lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna ning on hiljem täiendanud end mitmetel erialastel koolitustel. Ta on töötanud erinevatel ametikohtadel kaitsepolitseiametis, siseministeeriumis ja politseiametis.

Piskunovi on tunnustatud presidendi teenetemärgi Kotkaristi V klassi ordeniga, siseministeeriumi tänukirja, politseiameti teenistusmärgi eriklassi ja mitmete teiste tänukirjadega.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Ave Toots-Erelt põhjendas viienda asekantsleri vajadust sellega, et kuna kultuuriministeerium on ühe suurema valitsemisala asutuste arvuga ministeerium, siis tuleb suurendada oma valitsemisalas oleva riigivara haldamise võimet ja muuta ministeeriumi koordineeritavaid õigusloomeprotsesse senisest tõhusamaks. „Seega luuakse õiguse ja varahalduse asekantsleri ametikoht, kes hakkab juhtima nii õigusvaldkonda kui ka varahaldust,” märkis Toots-Erelt Eesti Päevalehele.

Uue asekantsleri leidmiseks ei kuulutatud välja avalikku konkurssi. Toots-Erelti sõnul pole selles midagi seadusvastast, sest avaliku teenistuse seadus lubab ametnikke võtta teenistusse nii konkursiga kui ka konkursita.