Tänase hommiku seisuga on Konksu sõnul ühiskaardi soetanud kokku 215 000 inimest. Müüdud kaartidest 20 000 soetati päev pärast uuele piletisüsteemile üleminekut, 2. jaanuaril ja eile, 3. jaanuaril müüdi 14 000 kaarti.

Mõnel pool on müük olnud eriti hoogne ja enamikes R-kioskites on nüüdseks ühiskaardid läbi müüdud. Üks Delfi lugeja käis endale rohelist kaarti otsimas eile Tallinna kesklinnas ning oli sunnitud kolmest R-kioskist tühjade kätega lahkuma.

Konksu sõnul on müügikohtades alles veel küll 85 000 kaarti, kuid need ei jagune ühtlaselt. "Eesti Postis on piisavalt, aga R-kioskis on kõige kriitilisem - seal on otsas. Midagi nad on juurde saanud, aga hetkel pole meil nii palju anda, kui nad sooviksid," rääkis Konks.

Detsembri keskel telliti juurde 150 000 kaarti, mis asuvad Hiinast lennukiga teele 15. jaanuaril. Nii märkis Konks, et uued kaardid on küll valmimisel, kuid kuni 20. jaanuarini on kaardijahil inimestel kõige kindlam pöörduda Eesti Posti kontoritesse.

"Praegu püüame veel olemasolevaid kaarte müügikohtade vahel paremini jagada. Samuti on juba näha, et nõudlus on vähenemas, kuna see on ühekordne ost ja enamik on kaardi juba ostnud."

Sugugi mitte kõik 215 000 kaardi omanikku pole kaarti enda isikuga sidunud. "140 000 inimest oli [hommikuse seisuga] neid, kes olid kaardi isikustanud ja saanud tallinlase või õpilase tasuta sõidu õiguse," rääkis Konks.

ID-kaarti kasutas pileti soetamiseks varem pidevalt 100 000 inimest. Rohelist kaarti oli tänase hommiku seisuga kasutanud ehk oma sõite valideerinud umbes 80 000 inimest.